Prisijungimo vardas
Slaptažodis
Pamiršote slaptažodį?

Tapk nariu

 

Informaciniai rėmėjai

 


Pirmoji Pasaulinė Osteointegracijos diena įvyko 2021 m. gegužės 3 d. Ši data pasirinkta velionio daktaro Per-Ingvaro Brånemarko, šiuolaikinės implantų odontologijos pradininko, gimtadienio garbei. Amerikos Dantų protezavimo koledžas, bendradarbiaudamas su ponia Barbro Brånemark, ir Europos osteointegracijos asociacija (EAO) pagerbė dr. Per-Ingvarą Brånemarką už jo darbą, kuris sukėlė perversmą gydant visišką ir dalinę adentiją.
Daktaras Brånemarkas dešimtmečius tyrinėjo osteointegracijos fenomeną. Odontologijos pasaulis aukštai vertina Dr. Brånemark indėlį ir pagerbė jį daugybe garbės laipsnių, prizų ir tarptautinių apdovanojimų. Brånemark implantų metodų ir medžiagų pripažinimas tebėra vienas reikšmingiausių proveržių odontologijoje.
Dantenų sveikatos diena (angliškai Gum Health Day) arba Periodontologijos diena minima kasmet gegužės 12-ąją, kurios tikslas – informuoti visuomenę apie dantenų ligų – gingivito, periodontito, periimplantinio mukozito, periimplantito – priežastis ir pasekmes. Šią dieną įsteigė 1991 metais įkurta Europos periodontologų federacija (EFP) vienijanti 37 nacionalines periodontologų draugijas, atstovauja daugiau nei 16 000 periodontologų, odontologų, tyrėjų ir burnos sveikatos specialistų iš Europos ir viso pasaulio. Federacija remia įrodymais pagrįstą mokslą apie periodonto ir burnos sveikatą, taip pat skatina renginius ir kampanijas, skirtas tiek profesionalams, tiek visuomenei.
Šiais 2023 metais pasaulis švęs jau trečiąją Osteointegracijos ir eilinę Periodontologijos dieną. Šias svarbias datas paminėsime ir mes, organizuodami šiai progai skirtą "Jungtinę konferenciją "Tarptautinė Osteointegracijos ir Periodontologijos diena 2023". Konferenciją organizuoja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Odontologijos fakultetas kartu su Baltijos Osteointegracijos akademija. Lauksime Jūsų konferencijoje, kur turėsime galimybę susipažinti su užsienio ir Lietuvos mokslininkų ir klinicistų naujausiais darbais.

Iki susitikimo konferencijoje!

 



© 2008 Baltic Osseointegration Academy | El. paštas: info@boaoffice.lt | Facebook